Du må være minst 18

Du må være minst 18 år gammel for å se dette innholdet. Er du over 18?

Ja, jeg er over 18år nei, jeg er ikke 18 år

Det er mange forskjellige e-sigaretter og e-væsker i markedet som hjelper til med å slutte å røyke.Vaping bedre enn sigaretter

De nylige studiene viste at slutte med tobakksigaretter og begynne å fordampe elektroniske sigaretter forbedrer blodkarfunksjonene. Forbedringen er synlig etter en måned. Studien viste at folk begynte å vapne for å slutte å røyke. Det er mange forskjellige e-sigaretter og e-væsker i markedet som hjelper til med å slutte å røyke.

Det er 3 hovedtyper av blodkar: arterier, kapillærer og årer. Forbedringen har blitt sett på alle disse tre hovedtypene. Forbedringen har blitt sett ganske raskt. Det var vanskelige for mennesker å slutte å røyke. Derfor hjalp vaping av elektroniske sigaretter folk til å gjøre dette. De begynte å vape el. sigaretter og sluttet å røyke vanlige sigaretter. Folk hevdet at e-cigs hjalp dem til å gjøre dette mye.

E-sigaretter har blitt en blomstrende ting langs alle grupper av mennesker. Det er mange forskjellige grunner til at folk begynner å dampe.sigaretter. Det er en gruppe mennesker som begynner å fordampe fordi det hjelper dem å slutte å røyke. Det er en annen gruppe mennesker som begynner å vape el-sigaretter fordi de elsker smaken av e-væsker. Det er mange e-væskesmak i markedet. De fleste av dem smaker mye bedre enn smaken av vanlig tobakk. Dette tiltrekker mange mennesker til å prøve e-sigaretter. I løpet av de siste tre årene har markedet for elektroniske sigaretter økt med over 55%.

Studiene viste også at å endre vaner fra å røyke vanlige sigaretter og begynne å vape e-sigaretter reduserer risikoen for hjerteinfarkt og hjerneslag. Dette ble bekreftet av professor Jacob George ved University of Dundee.

Hele studien om tobakksigaretter og elektroniske sigaretter ble utført av George og hans kolleger. 114 voksne ble delt inn i 3 grupper. Hvert gruppemedlem røk minst 15 sigaretter om dagen før studien.

40 personer fra gruppen kunne ikke slutte å røyke. Derfor fortsetter de å røyke som normalt. De neste 2x gruppene sluttet å røyke og begynte å vape elektroniske sigaretter. En gruppe fikk elikider som inneholdt nikotin, en annen fikk elikvider som ikke inneholdt nikotin.

Etter måneden er endringene i blodkar målt og evaluert. De som sluttet å røyke og begynte å fordampe elektroniske sigaretter med eller uten nikotin, hadde endringer i blodåren. Forbedringen var på 20%, og de ble nær menneskene som aldri har røykt i livet. Det var ingen forskjell mellom mennesker som vapet elikvider som inneholdt nikotin og personer som vapet elikvider som ikke inneholdt nikotin.

Resultatene kan bli enda bedre hvis forskningen vil ta lengre tid. Studien viser imidlertid ikke at vaping er trygt. Studien handlet bare om sammenligningen mellom tobakksigaretter og elektroniske sigaretter ved bruk av elikvider som inneholder nikotin og nikotinfritt. Resultatene viste tydelig at det er bra for blodkar å bytte fra vanlige sigaretter til elektroniske sigaretter.