Du må være 18+ for å se denne siden

Du må være minst 18 år gammel for å se dette innholdet. Er du over 18?

Ja, jeg er over 18år nei, jeg er ikke 18 år

Et intervju med e sigg Inventor Hon Lik

Den aller første iterasjonen av elektroniske sigaretteren kan spores tilbake til 1960-tallet der den amerikanske oppfinneren, Herbert A Gilbert, som patenterte et design for en enhet som "erstatter brennende tobakk og papir med oppvarmet, fuktig, smaksatt luft". Selv om det ble produsert noen prototyper, fikk han ikke sigaretten mye oppmerksomhet den gang, hovedsakelig på grunn av den utbredte utbredelsen og populariteten til sigaretter, og markedsføringsstrategier som tobakksbedriftene brukte i den perioden.

Det var først i 2003 da den kinesiske farmasøyten Hon Lik patenterte det moderne designet som vi har blitt kjent med i dag. I løpet av de siste ti årene har ting forandret seg raskt i vaping-verdenen, og mens enhetene og metodene for å bruke en el sigarett har blitt endret, har grunnleggende forhold generelt vært de samme.

I mai 2016 er strenge forskrifter implementert over både Europa og Nord-Amerika, som seriøst truer med å snu vapingindustrien opp og ned. Det er også et utall av forvirrende innhold rundt, med medier som strekker seg begge sider av gjerdet, noen utvalgte som spesielt tar en holdning til saken om saken, og deretter U-snu og fullstendig endrer mening helt, og deretter snu tilbake en gang til! Situasjonen har også gjort hverdagsdyr til politiske aktivister.

Det er også den langsomme integrasjonen av store tobakk selskapene i vapingindustrien, og fortsetter å få mer og mer innflytelse, til tross for at det ironisk nok fremmer å bruke tobakk, i tillegg til at Phillip Morris forsøkte å ta et helt land til domstol over forskrifter.

Hovedkort gjennomførte nylig følgende intervju med Hon Lik, og snakket med ham om hva han mener er fremtiden for vaping- og e sigg-bransjen.

TIL Å BEGYNNE MED, KAN DU FORTELLE HISTORIEN OM HVORDAN DU OPPFANT DEN MODERNE ELEKTRONISKE SIGARETTEREN?

Hon Lik: Det er en lang historie, men la meg prøve å gi deg en enkel versjon. Jeg begynte å røyke da jeg var 18 år. På den tiden jobbet jeg i et landlig område, og jeg brukte sigaretter fordi jeg jobbet veldig hardt og veldig langt borte fra foreldrene mine og familien. Det var ganske ensomt, så sigarettene ble min gode venn.

Etter hvert dro jeg tilbake til byen for å studere og studerte å være farmasøyt. Arbeidsmengden min økte stadig, så forbruket av sigaretter gikk med. Jeg forsto virkelig røykingens skade på helsen min, så etter en stund tenkte jeg "fordi jeg er farmasøyt, kan jeg kanskje bruke kunnskapen min til å utvikle noe som kan hjelpe meg med å slutte å røyke."

Jeg fant flekker på nikotin, og brukte dem en stund, men de hjalp egentlig ikke. Dette var vendepunktet. Jeg bestemte meg for å bruke kunnskapen min til å utvikle et alternativt produkt.

OG DET VAR DA DU OPPRETTET E SIGG?

Hon Lik: Jeg begynte offisielt å utvikle denne alternative enheten durinh 2002. Jeg forsto som farmasøyt at levering av nikotin fra en lapp er veldig forskjellig fra å røyke: lappen leverer nikotin i en jevn strøm gjennom huden i blodet, men den vil holde seg stabil i lang tid. Når du brenner tobakk og inhalerer nikotin, kan det raskt gå i lungen og blodet og oppnå et slag som er veldig tilfredsstillende. Jeg begynte å lete etter den beste måten å etterligne røykefølelsen. Bare fordi jeg forsto dette i teorien, betydde ikke at jeg lett kunne finne en løsning.

For øyeblikket var det ingen informasjon eller materiale å finne. Jeg hadde en lang periode med fiasko. Hver dag da jeg våknet hadde jeg en ny idé om hvordan jeg kunne forbedre enheten eller materialet. Hver uke kom jeg på en forbedret modell. I 2003 registrerte jeg patentet i Kina, USA og også i EU.

HAR DU NOEN GANG FORVENTET AT DEN SKULLE BLI SÅ STOR SOM DEN HAR BLITT?

Hon Lik: For å være ærlig, ja. Jeg forventet at suksessen ville være enorm, og på grunn av denne troen var det faktisk min motivasjon til å gå gjennom en veldig lang og hard utvikling.

Jeg vet at du sluttet å røyke ved å bruk av dine e-sigaretter. Vaper du fortsatt?

Hon Lik: Oftest bruker jeg min e sigaretter, men som utvikler, fordi det også er nye ideer, kan jeg ikke miste smaksfølelsen [for sigaretter]. Noen ganger når jeg finner et nytt [tobakk] -produkt, en slags ny smak eller blanding, vil jeg kjøpe en pakke og røyke noen få sigaretter, så jeg ikke mister følsomheten.

HVA LAGER DU AV DET STORE UTVALGET AV E-FLYTENDE SMAKER PÅ MARKEDET? SOM DESSERT OG GODTERI SMAKER?

Hon Lik: For de spesifikke smakene du nevnte om godteri og mat, har jeg selvfølgelig smakt på disse. Imidlertid er jeg en røyker, så jeg liker den ikke fordi jeg er vant til tobakksmaken. Men jeg forstår også at flertallet av forbrukere av e-sigar er eks-sigarettbrukere, så flertallet er ikke opptatt av denne typen smak. Kanskje en viss veldig liten gruppe individer vil bruke denne typen smak som moteprodukt.

EGENTLIG SER DE SMAKSTILTE PRODUKTENE UT TIL Å VÆRE VELDIG POPULÆRE, OGSÅ BLANT TIDLIGERE RØYKERE. DE FORTELLER MEG AT DET HJELPER DEM Å HOLDE SEG UTENFOR SIGARETTER.

Hon Lik: Takk for informasjonen. Jeg forstår. Jeg tror nok at amerikanere bruker mer sukkerprodukter enn den kinesiske befolkningen. Det kan være et mulig svar for dette fenomenet.

TAKK FOR TIDEN DIN. ER DET NOE ANNET DU VIL LEGGE TIL?

Hon Lik: Jeg har en ting å legge til, og det er følgende: i begynnelsen fikk e-sigaretten mye oppmerksomhet fordi det var et nytt konsept og potensialet det gir samfunnet - potensialet som et alternativt og mindre skadelig produkt sammenlignet med brennende tobakk.

Det er jeg veldig glad for å se, og det er veldig normalt å motta tvil eller diskutere ny teknologi, standarder og sikkerhet.

Når det er sagt, virker media fra overalt i verden noen ganger mer fokusert på oppsiktsvekkende nyheter i stedet for å gå i dybden for å forstå dette nye produktet og potensialet. Diskusjonen jeg ønsker å ha er hvordan jeg kan forbedre den tilgjengelige teknologien, hvordan forbedre standardene, hvordan du kan redusere risikoen ytterligere og forbedre produktet. Jeg vil forbedre bevisstheten slik at milliarder av forbrukere kan dra nytte av dette nye produktet.