Du må være minst 18

Du må være minst 18 år gammel for å se dette innholdet. Er du over 18?

Ja, jeg er over 18år nei, jeg er ikke 18 år

Det er offisielt definert som handlingen om å inhalere damper eller røyk fra en liten enhet kjent som en elektronisk sigarett.

HVA ER VAPING?

Det er offisielt definert som handlingen om å inhalere damper eller røyk fra en liten enhet kjent som en elektronisk sigarett, vape eller bare e sigg. Innenfor innholdet i en e sigarett har du flere deler som jobber samtidig. Det er dette som gjør at den kan levere en hit av den nikotinholdige smakstilførte vanndampen til brukeren. Sigaretter er omtrent like store som en gjennomsnittlig skriverpenn. Det har eksistert i litt mer enn 10 år nå, selv om det ikke er altfor populært før de siste 7-8 årene.

HISTORIE OM VAPE-ENHETER

Den første moderne enheten som ble brukt til å inhalere ikke-tobakksvarer eller stoffer, ble oppfunnet av Herbert A. Gilbert tilbake i 1967. Gilbert var opprinnelig en metallskrapforhandler fra Pennsylvania. Som en tung røyker selv forsøkte Gilbert å finne en måte å erstatte tobakksrøyk med noe sunnere. Hans patenterte enhet brukte mild oppvarmet, smaksatt luft i stedet for å brenne tobakksprodukter. Gilberts mål var å finne en måte å gi den samme glede og tilfredshet oppnådd ved å inhalere den farlige tobakksrøyken fra en sigarett med et annet stoff som ville bli ansett som sunt. Gilberts enhet ble ansett som et trygt alternativ til tobakksigarettprodukter.

NÅR BLE BRUK AV EN VAPE-PENN POPULÆR?

Nå fremover til året 2006. Det var da den kinesiske farmasøyt Hon Lik med Ruyan Group, nå Dragonite International, oppfant og deretter markedsførte den første moderne elektroniske sigaretteren. Dragonite International bistod Lik med å markedsføre sin oppfinnelse over hele verden. Lik's e sigg ble først introdusert for publikum i Europa hvor den ble veldig populær. I 2007 begynte noe av den første e sigg å vises på markedet i USA, hvor det også var ganske populært. Hon Lik hadde et personlig motiv for å finne et alternativ til sigaretter. Dessverre døde faren av lungekreft som sannsynligvis var forårsaket av flere tiår med mye sigarettbruk.

HVORDAN FUNGERER OG E-SIGG?

I dagens moderne e sigg er det i utgangspunktet fem deler:

Et oppladbart litium-ion-batteri - Dette er nødvendig for å levere strøm til forstøveren for å varme opp ting.

Atomizer - Denne lille delen er i utgangspunktet et varmeelement og en veke. Det er nødvendig med det formål å varme opp og fordampe innholdet i kassetten fylt med juice inne i el sigarett, slik at den kan inhaleres. 

LED-lys - Mange e sigg har lys på slutten for å simulere en vanlig sigarett. Det lyser når brukeren tar en puff som simulerer en vanlig sigarett.

Munnstykke - Munnstykket er ganske enkelt med det formål å gjøre brukeren mer komfortabel å plassere munnen på enheten mens du bruker den.

Atomizer Switch/Setting - Ikke alle vape penner har en innstilling eller til og med en bryter, men mange gjør det. Denne innstillingen gir brukeren kontroll over hvor mye strøm de bruker når de tar hvert treff. Bryteren kan dreies helt opp eller ned avhengig av brukerens preferanser på det tidspunktet. Jo høyere innstilling, desto sterkere (mer konsentrert) damptreff vil bli mottatt av brukeren.

En patron med juice - påfyll kan kjøpes mange steder i disse dager, og det er et bredt utvalg av smaker tilgjengelig for å fylle brukerne som ønsker. Etter hvert som trenden fanger opp, blir variasjonen av kvalitetsjuice tilgjengelig overalt, slik at brukeren aldri trenger å være uten noe å glede seg over.

Mikroprosessor - Ulike vape penner har forskjellige design. Noen har en mikroprosessor som sentral hjerne for å holde alt fungerer i perfekt sekvens og med perfekt timing for å gi brukeren en best mulig opplevelse.

Noe av det beste med vape-enheter er hvor tilpassbare de har blitt og sannsynligvis vil fortsette å bli i fremtiden. Du kan ha en e sigg som består av en rekke forskjellige deler alt sammen. Brukeren kan ha et utvalg av forskjellige stiler, størrelser, former og farger. Mange som bruker e sigg synes at de bytter delene med sin ektefelle eller en nær venn ofte for å prøve en varmere brennende forstøver eller annen smakssaft.

E SIGG SOM EN METODE FOR Å STOPPE TOBAKKSIGARETTER

For så mange røykere der ute, kan e sigg virke dumt med det første. Noen kan til og med ha meninger om at praksisen er bortkastet tid og penger fordi det bare er smaksatt vanndamp med nikotin. For noen langvarige røykere kan denne praksisen sees i samme kategori som godteri eller tyggegummi. Det blir sett på som barnslig.

Sannheten om hva vanlige sigaretter gjør med menneskekroppen er ubestridelig i dag. Det håpefulle med e sigaretter er at selv om noen synes det er dumt eller bortkastet tid og penger, har det hjulpet utallige mangfold å redusere, ta en pause fra eller slutte å bruke tobakksigaretter permanent. Dette er et nyttig verktøy som nå er mye markedsført og tilgjengelig for røykere å bruke for effektivt å stoppe tobakksigaretter.

Igjen, mens effekten av e sigaretter ikke er helt kjent ennå, men det er langt mindre skadelig for menneskekroppen enn å røyke tobakksigaretter. Et annet nyttig verktøy med e sigarett er at brukeren enkelt kan kontrollere styrken til hvert treff som mottas fra enheten. Denne funksjonen har gjort det mulig for mange som byttet fra tobakksigaretter til e sig muligheten til gradvis å senke styrken til treffet de får. Etter litt tid kan de komme til det punktet der de ikke mottar mye av e-sigg-produktet med hvert treff eller til slutt også slutter å bruke helt. Dette tillater alle som tidligere har røkt tobakksigaretter et skudd i et mye bedre og sunnere liv, noe som er gode nyheter.

FORDELENE MED Å BYTTE TIL ELEKTRONISKE SIGARETTER

En annen flott ting med å bruke e sigg over tobakksprodukter er at det ikke lenger er skyld i å utsette andre, spesielt barn, for brukt røyk. Brukt røyk bidrar til hundretusener av sykdommer og skader over hele verden hvert år. Barn er ofte uskyldige ofre for ting som astma, bronkitt og til og med lungebetennelse på grunn av brukt røyk.

FARENE VED SIGARETTER

Nyere undersøkelser viser at det er omtrent en milliard sigarettrøykere over hele verden. Mange av disse menneskene har lenge vært brukere av tobakksprodukter, og kan derfor til og med lide noen av de helsemessige problemene fra sigaretter. Primært ser det ut som om hals-, lunge- og hypertensive problemer ofte er i høysetet.

Det er imidlertid en hel rekke andre helserelaterte risikoer og problemer forbundet med tobakksigaretter. Nedenfor er noen av de mer vanlige plagene som er kjent for å være relatert til tobakkssigarettbruk.

HELSERISIKO

Helseeffektene av en hel generasjon som bruker e sigaretter har ennå ikke blitt sett. Fakta er at tobakk inneholder tusenvis av kjemikalier. Det spiller ingen rolle hvilket merke. Tobakksigaretter er nå kjent for å forårsake mange problemer med hjerte og blodtrykk ganske snart etter at noen begynner å bruke dem. Det er også mange forskjellige typer kreftrelatert til sigaretter som inneholder tobakk.

SLUTTER Å RØYKE

E sigaretter er et godt skritt i riktig retning for alle som ønsker å enten stoppe seg selv eller hjelpe noen de bryr seg om å slutte å røyke. Prøv å gi en el sigarett fra en fordamperbutikk som bursdagsgave, julegave eller enhver annen anledning. Det er en god måte å overbevise noen du bryr deg om å prøve å slutte med de mye mer skadelige tobakksigarettene som forårsaker hjerneslag, kreft, hjertesykdom og en hel rekke lungeproblemer. Så gjør det beste du kan for deg selv eller den spesielle personen du bryr deg om. Hjelp dem med å bytte fra tobakksigaretter til elektroniske sigaretter. Det kan være første skritt i en ny retning mot et sunnere liv.

Mens juryen fremdeles er ute etter de samlede langsiktige helseeffektene, er elektroniske sigaretter helt klart fremdeles et mye sunnere valg for alle å røyke daglig. Hvorfor ikke glede deg over det store mangfoldet av juice som du kan velge mellom. Med allsidigheten og kompatibiliteten til dagens e sigg og lignende enheter, kan hvem som helst skape en hyggelig vapingopplevelse for sin ektefelle, forlovede, seg selv, sine familiemedlemmer eller sine venner.